آپدیت 2024 قوانین ثبت شرکت در دبی و دریافت اقامت
قوانین ثبت شرکت در دبی و صدور اقامت هر ساله دستخوش تغییراتی می شود که این تغییرات در راستای بهبود عملکرد کلی سیستم اقتصادی دبی و سازماندهی شرکت های ثبت شده در دبی می باشد.
امسال نیز در نیمه سال 2024 قوانین جدید وضع شده است که شاید راه را برای بسیاری از شرکت هایی که تنها به قصد دریافت اقامت در دبی تاسیس شده اند دشوار میکند. ناگفته نماند که شرکت ایمیگلو همواره در رسانه ها و شبکه های اجتماعی این گوشزد را به متقاضیان ثبت شرکت در دبی داده بود که حتما در راستای فعالیت خود، ساختار صحیح شرکت را انتخاب و با بیزینس پلن شفاف در این راه پر چالش قدم بردارید.
شاید برای بسیاری از شما سوال باشد که منابع اعلام این تغییرات چه هستند و چطور میتوان آپدیت قوانین شرکتی و اقامتی دبی را مشاهده کرد؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که بیش از 50 درصد قوانین و تغییرات در رویه های موجود بصورت رسمی اعلام نمی شود و تنها در روند یک پروسه ی جدید میتوان از اعمال این قوانین آگاه شد که شاید این یک ضعف در سیستم اداری امارات باشد.
در این مقاله به آپدیت های جدید قوانین ثبت شرکت در دبی و صدور اقامت می پردازیم و همچنین قوانین که در آینده برای این شهر پیشبینی شده است.
چه تغییراتی در روند ثبت شرکت در دبی و صدور اقامت در سال 2024 بوده؟
1- طرح ثبت نام مالیات بر عملکرد شرکت
اولین و مهمترین تغییرات الزام ثبت نام در طرح مالیات بر عملکرد شرکت های دبی می باشد.
البته اجرایی شدن این طرح به چند ماه پیش باز میگردد اما در نیمه 2024 الزامات و اصلاحیات جدید اجرا شد. طبق طرح مالیات بر عملکرد شرکت های دبی تمامی شرکت های فعال و غیر فعال ملزم به ثبت نام در این طرح و دریافت کد مالیاتی TRN شده اند که برای شرکت های ثبت شده در سال های گذشته طبق جدولی مشخص و برای شرکت های ثبت شده در سال 2024 تا 3 ماه پس از تاسیس شرکت، فرصت ثبت نام می باشد.
طبق این طرح، زین پس تمامی شرکت ها می باستی بصورت سالیانه و طبق دوره مالیاتی شرکت خود، اقدام به ارائه اظهارنامه مالیاتی کنند.
نرخ پایه مالیات بر عملکرد شرکت های دبی 9 درصد بر سود سالیانه بالای 375000 درهم و 0 درصد برای سود زیر 375000درهم می باشد.
عدم ثبت نام در این طرح جریمه 10 هزار درهمی را همراه خواهد داشت.
فرم ثبت نام Corporate Tax Registration
2- الزام فعالیت برای شرکت های ثبت شده در دبی
پس از اجرایی شدن طرح مالیات بر عملکرد شرکت های دبی، طرح الزامی شدن فعالیت شرکت ها طبق شاخه و فعالیت شرکت ثبت شده اجرایی شد. طبق این طرح، یک شرکت در دبی می بایستی فعالیت رسمی خود را آغاز و درآمد حاصل از فعالیت را مشخص و یا نسبت به کنسل کردن شرکت اقدام نماید.
با شروع این طرح، تمامی شرکت های منقضی که از تاریخ انقضای شرکت بیش از یک سال گذشته است وارد مرحله admin cancelation شده و مستقیما توسط اداره اقتصاد پروانه فعالیت لغو و اقامت های صادره تحت آن شرکت کنسل خواهد شد.
اگر شرکت شما در این وضعیت وجود دارد یا از ورود به مرحله admin cancelation مطمئن نیستید، پیشنهاد میشود فرم زیر را تکمیل کرده تا از شرایط شرکت خود مطمئن شوید.
لازم به ذکر است که تا زمانی که دستور admin cancelation وارد مرحله اجرایی نشده باشد میتوان آن را لغو و شرکت را فعال نمود. اما اگر این دستور اجرا شده باشد با پرداخت هزینه هایی مشخص باید نسبت به حذف شرکا و تسویه شرکت اقدام نمایید که عدم تکمیل این پروسه موجب ممنوع الخروجی از امارات می شود.
فرم استعلام وضعیت شرکت
3- محدودیت در صدور اقامت از طریق ثبت شرکت دبی
تغییرات ایجاد شده در قوانین دبی شامل صدور اقامت از طریق ثبت شرکت نیز شده است. طبق این تغییرات، در 70 درصد شرکت های قابل ثبت، فرد ملزم به ارائه اجاره نامه دفتر جهت دریافت اقامت می باشد. این در حالی است که همچنان در مرحله ثبت شرکت در بسیاری از فعالیت ها میتوان بدون ارائه اجاره نامه شرکت مورد نظر را به ثبت رساند اما در مرحله دریافت اقامت، از طرف اداره مهاجرت دبی، اجاره نامه شرکت در خواست می شود. در این زمان میتوان با تهیه یک اجاره نامه موقت فرآیند ثبت شرکت و صدور اقامت خود را تکمیل نمایید.
این 3 مورد از مهمترین تغییرات ایجاد شده در روند ثبت شرکت و صدور اقامت دبی بوده و همچنین تغییراتی را در، ایجاد محدودیت در ثبت شاخه هایی از شرکت ها برای ایرانیان، سختگیرانه تر شدن امکان صدور اقامت برای شرکای دوم و سوم شرکت و…. بوده است.
این نکته را در نظر داشته باشید که سیستم اداری دبی دائما در حال بروزرسانی و هم جهت شدن با استانداردهای بین الملل می باشد و برای ورود به این بازار رقابتی و پویا نیاز است که قبل از اقدام، مواردی را بررسی و با طرح جامع کسب و کار قدم به این مسیر گذاشت.
کارشناسان ایمیگلو آماده ارائه مشاوره و راهنمایی شما عزیزان می باشند.
لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در قسمت دیدگاه پایان همین صفحه برای ما ارسال کنید.
Post a Comment